GAMEZ de musical! 

De musical GAMEZ was op 10 juli te zien in Waddinxveen. Het verhaal gaat over een meisje (Marieke) die wordt gezogen in een game! In deze Game komt zij terecht in de wereld Virtua waar zij het moet opnemen tegen de Klavervrouw om de elfen te bevrijden! De schrijver- en componist Hans Tobel van Tobra Musicals vertelt hoe hij de ideeën kreeg voor dit verhaal. 

Hans Tobel: 

"Als je helemaal opgaat in een boek, een film of in een computerspel, dan kun je je vaak identificeren met een personage uit het verhaal. Je gaat meeleven en meevoelen met alle avonturen die er in het verhaal worden beleefd. Omdat de hedendaagse jeugd vaak meer gamet dan leest, was dat voor mij de inspiratie voor deze musical. Hoe zou je reageren als je opeens écht terecht komt in zo’n fantasiewereld? Een wereld waarin alles mogelijk is? Een wereld waarin het – zoals altijd – gaat over de strijd tussen goed en kwaad. Marieke overkomt het in deze musical. Ze belandt als elf in een fantasiewereld waar ze haar vrienden moet redden van de ondergang, want de vrede in de wereld wordt bedreigd door de kwaadaardige Klavervrouw. Bij de oorspronkelijke voorstellingen van Gamez, in 2012, hebben we dat concept helemaal doorgevoerd. Het decor stelde de binnenkant van een desktop computer voor, inclusief geluidskaart waar de muzikanten op zaten te spelen. Maar ook in het script staan geen losse scenes, maar levels. Marieke, moet onderweg ook voorwerpen verzamelen die ze later in het spel kan gebruiken, zoals een sleutel of een extra leven. Alles wat ze doet in het spel levert punten op, of als het slecht gaat gaan er punten af. Die symbolen en de puntentelling zag je ook echt tijdens musical live in beeld veranderen. In combinatie met de gefilmde opening werd het daardoor echt een technische voorstelling. Wat ik zelf heel leuk vind in de musical zijn de verwijzingen naar bestaande games, zowel in sommige personages als in de muziek en zelfs in bepaalde gebeurtenissen in het verhaal van Gamez. Voor iedereen heel herkenbaar en daardoor heel leuk. Quinty de directrice van Appel Musicals, speelde destijds zelf de hoofdrol in deze musical. Ze wilde graag een liedje waarin ze kon laten horen hoe snel ze kon zingen. Dat liedje (Wat doe ik hier) is er dus ook gekomen!"


Ben je nou enthousiast geworden en wil jij in 2022 ook meedoen met een musical? Vul dan het contactformulier in of stuur een mail naar: info@appelmusical.nl