Over ons

Ik wil mijn passie overbrengen. 

Wat leuk dat je deze website bezoekt! Mijn naam is Quinty Appel en ik ben vanaf mijn 6de al bezig met acteren, zingen en dansen. Vroeger was ik erg verlegen, dus deed mijn moeder mij op theaterles. Ik ontwikkelde daar mijn inlevingsvermogen, zelfvertrouwen en talenten. Al snel mocht ik optreden in theaters en ik voelde mij thuis op het podium. Ik mocht mij verdiepen in rollen, zingen vanuit mijn hart en een verhaal laten zien door middel van dans. Ik wil de liefde voor dit vak, mijn passie, overbrengen aan anderen en hen laten zien dat je door deze elementen jezelf kunt ontwikkelen.  


Ik wil laten zien dat er nog zoveel te beleven is als je je hart volgt. 

Appel Musical staat voor plezier, samenwerken, creativiteit en kwaliteit. Tijdens de lessen willen wij de leerlingen vrij laten om hun eigen creativiteit te gebruiken. Niets is gek en niets is raar. "Meedoen is belangrijker dan winnen", zo willen wij de leerlingen meegeven dat iedereen gelijk is en dat ieder mens uniek is. 

Appel Musical richt zich op de kwaliteit van de lessen. Zo krijgen de leerlingen les van ervaren docenten en worden er elk jaar doelen geformuleerd voor de lessen. De lessen zijn doordacht met aan het eind van het schooljaar mooie voorstellingen, geschikt voor jong en oud. Appel Musical wil zich uitbreiden tot meer lessen en meer docenten, zodat iedere leerling evenveel aandacht blijft krijgen. 


Biografie

Mijn naam is Quinty Appel en zoals ik al zei, ben ik op mijn 6de begonnen met theater. Op deze leeftijd had ik mijn eerste televisie debuut te pakken. Ik mocht namelijk optreden in 'De wereld van k3' en dit waren toen (nog steeds wel een beetje hoor) mijn grote idolen. Vele optredens volgden van mijn toenmalige dans- en theaterschool waar ik lang les heb gevolgd. In 2010 had ik mijn eerste televisie rol te pakken in de tv-serie VRijland. Ik speelde Annemoon Schippers en deze serie kwam elke dag op tv op Z@PP. Hierna heb ik bij DAPA (dutch academy of performing arts) 3 jaar de jeugdmusicallessen gevolgd. 

Na deze jaren heb ik de acteursopleiding in Amsterdam gevolgd. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik een solovoorstelling gemaakt, genaamd 'Luchtkasteel'. Met deze solovoorstelling mocht ik meedoen met 'Cameretten festival'. Daarnaast heb ik de opleiding 'film acteren' bij (toen nog) Kemna Casting gevolgd, waarbij ik les kreeg van Diede in't Veld en Dave Mantel. In 2016 speelde ik in de musical 'De nieuwe kleren van de keizer' (zie onderstaande video), waarmee ik door heel Nederland mocht optreden, onder leiding van Hans Langhout (langhout-theaterproducties). Van 2017 t/m 2019 maakte ik deel uit van het entertainmentteam van Center Parcs. Eind 2019 ben ik hiermee gestopt, omdat ik meer uitdaging zocht. 

Vanaf 2020 ben ik zelfstandig ondernemer geworden en heb ik dit bedrijf opgestart. Daarnaast ben ik zelf nog bezig als performer en laat ik mij inhuren als zangeres en actrice. Ik wil vooral mijn hart volgen. Ik wil dingen doen die ik leuk vind en waar ik gelukkig van word. In het dagelijks leven besteed ik veel tijd aan muziek maken en ik wil mijn liefde voor theater delen met anderen. Ik wil laten zien dat er nog zoveel te beleven is op het gebied van cultuur.